Waarom is het jaarlijks onderhoud van uw industrie poort zo belangrijk?

Regelmatig verschijnen er in alle soorten media berichten over ongevallen met poorten, deuren of docksystemen die zich voordoen bij bedrijven. Onderzoek van de arbeidsinspectie heeft aangetoond dat slecht of achterstallig onderhoud de grootste oorzaak is. 

1. Wettelijke vereiste voor het onderhoud van uw poort
Het onderhoud van uw poort is sinds 1997 een wettelijke verplichting volgens EN-13241-1. Deze CE-NEN norm legt de industriële eisen voor industriële deuren vast. Een poort wordt immers gerekend als arbeidsmiddel. Ondanks dat dit minimum jaarlijks dient te gebeuren, zijn veel bedrijven hier niet van op de hoogte. 

Ook volgens de Europese veiligheidsnormen, het algemeen reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB) en de Europese machinerichtlijn, dient elke poort, dewelke toegang verleent tot personeel, minimum eenmaal per jaar een preventief onderhoud te krijgen dat wordt uitgevoerd door bekwame techniekers. 

2. Verzekeringstechnisch
In geval van schade en/of ongevallen zal de verzekeringsmaatschappij in de meeste gevallen vragen om een keuringsrapport voor te leggen vooraleer er tussen wordt gekomen in de kosten. 

3. Levensduur van uw poort
Door preventief een onderhoud te laten uitvoeren zal de levensduur alsook de betrouwbaarheid van uw infrastructuur aanzienlijk verlengd worden. Wacht daarom ook niet met het (laten) controleren en onderhoud tot er schades, storingen of zelfs ongelukken voorvallen. 

Bij EV Vanheusden willen we u graag behoeden voor kleine en grote problemen. Daarom bieden wij de mogelijk om een onderhoudscontract aan te gaan waarbij: 
  • Wij u jaarlijks tijdig contacteren wanneer uw poort(en) opnieuw gekeurd moeten worden. We kunnen dan meteen een afspraak inplannen! 
  • Na onderhoud ontvangt u een onderhoudsrapport voor elke poort die we hebben gecontroleerd. Hierin worden eventuele gebreken vermeld. U kunt deze meteen laten repareren of u kunt opteren om een vrijblijvende offerte te ontvangen. 
  • Het onderhoudscontract is te allen tijde opzegbaar zonder opzegtermijn.
Vraag nu uw preventief onderhoud aan via info@sergevanheusden.be en voorkom ongevallen, panne, hoge kosten en zorgen! 

Afbeelding 1: Afgebroken veer
Als de veer helemaal van de veerkop loskomt, zal de poort niet meer openen en blokkeert de poort de doorgang. 

Afbeelding 2: Beschadigd loopwiel
Bij een beschadigd loopwiel bestaat het gevaar dat de nylon helemaal afbreekt en dat het ijzeren asje de rail beschadigd.
Afbeelding 3: Kabel bijna afgebroken
Dit kan veel schade veroorzaken wanneer de kabel volledig doorbreekt.



 








Meest Recente Posts

In de kijker

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties.

Lees vorige berichten

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein.
​​​​​​​Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons